آنچه آمریکا بعد از 20 سال اشغالگری برای مردم افغانستان به جا گذاشت-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

آنچه آمریکا بعد از 20 سال اشغالگری برای مردم افغانستان به جا گذاشت

دیپلمات ارشد افغان کشته شدن 250 هزار نفر و سه میلیون و 500 هزار پناهنده را تنها بخشی از هزینه‌های تجاوز آمریکا به کشورش خواند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۸ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 31
کد خبر: ۱۰۰۴۴۶

«اشرف حیدری» دیپلمات ارشد افغان که به عنوان سفیر افغانستان در سریلانکا مشغول است، در پی پایان اشغالگری ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان، در توییتی به پیامدهای این حضور برای کشورش پرداخت. 

وی در این توییت نوشت:

- ۲۵۰ هزار افغان کشته شدند

- یک میلیون افغان زخمی شدند

- ۵ میلیون نفر در داخل کشور آواره شدند

- ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر پناهجو شدند

- ۲۰ میلیون نفر نیاز به کمک فوری دارند

- دولت سقوط کرد

-اقتصاد فروپاشید»

اشرف حیدری در پایان نوشت: «منتظر عواقب (این‌ها) در ماه‌های آینده باشید!».

طولانی‌ترین جنگ آمریکا، جنگ و اشغالگری دو دهه‌ای در دوران چهار رئیس‌جمهور این کشور که به بهانه حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شد، در نهایت بعد از صرف هزینه‌ای سرسام‌آور و از دست رفتن ده‌ها هزار جان، شب گذشته و با پرواز آخرین هواپیمای آمریکایی از فرودگاه بین‌المللی «حامد کرزی» در کابل به پایان رسید.

آمار رسمی دولت آمریکا هزینه صرف شده از زمان آغاز جنگ افغانستان را حدود ۸۸۷ میلیارد دلار برآورد می‌کند اما پروژه «هزینه‌های جنگ» دانشگاه براون تخمین زده که هزینه کلی این جنگ ۲.۲۶ تریلیون دلار بوده است. صرف هزینه بالغ بر دو تریلیون دلار در ۲۰ سال گذشته به معنی صرف مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار در روز به مدت دو دهه در این جنگ است.

طبق داده‌های پروژه هزینه‌های جنگ در دانشگاه براون که هزینه‌های پنهان جنگ‌های پس از ۱۱ سپتامبر را مستند می‌کند، از سال ۲۰۰۱ تا نیمه ماه آوریل امسال، بیش از ۲۴۱ هزار نفر در نتیجه مستقیم جنگ افغانستان کشته شده‌اند که شامل دست‌کم ۷۱ هزار و ۳۴۴ غیرنظامی می‌شود.

این آمار کلی، مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری، نداشتن دسترسی به غذا، آب، زیرساخت یا سایر پیامدهای غیر مستقیم جنگ را شامل نمی‌شود./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار